Installation

Installation

Vi erbjuder installation i Stockholmsområdet.

Förmontering

Vi tillverkar monterings-kit, där alla kablar och ledningar kapas i rätt längd med kabelskor, samt att BMS konfigureras. Anslutning i båten med hjälp av monteringsanvisning och numrerade kablar/ledningar och anslutningspunkter. När vi tillverkar monterings-kit så behöver vi måttuppgifter på ”lådan” där batterierna ska monteras. Gör gärna en skiss med mått och ta en bild + bilder från batteriutrymmet i båten. När vi tillverkar kablarna så ställer vi batterier i en liknande låda så att kablarna kommer passa perfekt (förutsätter att vi får korrekta mått).

  • Vi använder 95, 70 och 50 mm2 förtennad koppar-kabel
  • Vi pressar förtennade skor med håldiameter i storlek från 6 – 14 mm som standard (finns även vinklade)
  • Vi pressar även extra 1,5 / 2,5 mm2 ledning i samma kabelsko vid behov
  • Vi pressar med hydraulisk hexagon press (6 ton) och därefter röd eller svart krympslang

Varför placera alla batterier på ett ställe?

Det är en stor fördel att placera alla batterier på ett ställe för enklare anslutning och korta batterikablar som kopplas till säkring, switch, kontaktorer, shunt och kopplingsplint (busbar).

Litiumbatterier bestående av lösa celler måste stå tillsammans eftersom de ska seriekopplas (4 st för 12V). Batterier kan även parallell-kopplas för att öka kapaciteten, men att placera fyra celler på ett ställe och fyra celler på ett annat ställe kräver två stycken BMS.

Vilket startbatteri är bäst att välja?

Vi rekommenderar att separat startbatteri används.

  • AGM-startbatteri fungerar mycket bra att ladda med samma spänning som litium (LiFePO4).
  • Notera att startbatteri normalt bara behöver laddas några minuter efter start av motor. Därför kan med fördel underhållsladdning enbart användas till startbatteriet dvs en spänning som är lägre. Vi har en enkel design som ger olika spänning till start- och huvudbatteri.
  • Att kombinera LiF huvudbatteri med ett start av AGM-bly rekommenderas för de flesta båtar. Fördelen med  kombinationen av bly-startbatteri med LiF-huvudbatteri är att blybatteriet klarar att stå på underhållsladdning under lång tid (t.ex. landström under längre perioder och/eller solceller / vindkraft). MasterLi System regleras av BMS2 som slår ifrån laddningen till LiF när det är fulladdat men därefter fortsätter laddning via isolator till startbatteri och förbrukning.
  • Om prioritering på vikt: Litet LiF 40 Ah-12V block (utan BMS), underhållsladdning längre perioder bör dock undvikas.

 

WWW.BESTLiTHIUMBATTERY.COM

managed by MasterLi AB