KÖPVILLKOR

Allmänt

BEST LiTHIUM BATTERY .COM (web-adress) säljer varor via internet till privatpersoner och företag i Europa. Ägarbolaget till web-adressen är MasterLi AB som är motparten vid all försäljning. Till företag utanför Sverige säljer vi exklusive moms med registrerat och angivet VAT No. MasterLi AB är motparten vid all försäljning.

MasterLi AB utför även systemdesign, service och installation.

Beställning

Avtal om köp träffas först när vi bekräftat beställningen genom att skicka en orderbekräftelse via email och du som kund därefter betalar (hela eller del av belopp som anges i faktura). Se vidare KÖPVILLKOR – BETALNING.

Beställning görs på vår hemsida https://www.bestlithiumbattery.com

Läs gärna vår KÖPGUIDE och om du har frågor gällande litium batterier så finner du många svar på INFO Litium.

Naturligtvis är du välkommen att ringa på tel 070-8637786 eller mejla på sales@bestlithiumbattery.com om du har frågor före din beställning. Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att namn  och/eller organisationsnummer registreras i vårt kundregister.

Priser och produktbilder

Priser angivna i svenska kronor (SEK) är inklusive moms. Fraktkostnad tillkommer enligt offert efter att vi erhållit order.

Vid ordervärde under 3 000 kronor tillkommer förpacknings- och administrationsavgift på 500 kronor.

Produktbilderna på hemsidan garanterar inte att varans exakta utseende och omfattning, vilket speciellt gäller systemlösningar där många delkomponenter ingår. Under produktinformation redovisas vilka komponenter som ingår. Vi reserverar oss samtidigt för eventuella fel i produktinformationen och förbehåller oss rätten att ändra produktinformation och priser utan föregående avisering. Men till denna reservation så ger vi alltid kunden rätt att häva köp om fel i produktinformation då den är av betydande art. Därtill, om ett angivet pris är fel så har vi inte rätten att justera upp det efter att faktura/beställning är betald.

MasterLi reserverar sig för eventuella fel i övrigt på hemsidan och vi förbehåller oss rätten att annullera order där betalning inte har skett.

Personuppgifter

I samband med din registrering och/eller beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter. Enligt PUL (personuppgiftslagen) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig. Om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister.

Informationen du lämnar om dig själv används för betalning och leverans. Vi garanterar att inga uppgifter om dig kommer att säljas eller föras vidare till tredje part. MasterLi AB kan komma att använda uppgifter från kundregistret för information om produkter du har köpt av oss men också om nya kompletterande produkter i nyhetsbrev. Du kan när som helst avbryta din prenumeration, antingen via länken i nyhetsbrevet eller genom att kontakta oss.

Betalning

Betalning sker i förskott, se vidare under BETALNING.

Ångerrätt och retur

Vi erbjuder 20 dagars ångerrätt med undantag för vissa produkter. Vi följer även distans- och hemförsäljningslagen vilken ger kunden 14 dagars ångerrätt, dock med nedanstående undantag. Ångerfristen börjar löpa från den dag du mottagit varan. En förutsättning är dock att varan är oanvänd och oskadad samt i dess original emballage.

Produkter som är undantagna från ångerrätten enligt distans- och hemförsäljningslagen kan vara: Varor som snabbt kan försämras, d.v.s. har ett kort bäst före datum och/eller varor som är specialtillverkade efter konsumentens önskemål.

Vi har undantagit litiumceller (batterier) som har initial-laddats från ångerrätten, eftersom det antal celler som beställts har trimmats tillsammans för att med stor precision vara helt lika (balanserade) och anses därför vara specialtillverkade efter konsumentens önskemål. Denna intrimning sker efter order (4, 8, 12, 16 celler eller fler) och strax före leverans. Även kablar som är kapade i olika längder är undantagna från ångerrätten.

Den förlängda ångerrätten med 20 dagar gäller för litium batterier och celler som inte har initial laddats. För dessa produkter gör vi dock ett avdrag med 35% eftersom du och andra kunder bara vill betala normalt pris för batterier som är helt nya, vilket betyder att vi inte kan sälja returnerade batterier till andra kunder utan att informera och samtidigt lämna rabatt. Vi garanterar att de celler som vi säljer kommer från samma batch och direkt från fabrik.

Vid retur så behöver du skicka email till support@bestlithiumbattery.com och uppge namn och adress samt vilka produkter du ångrar köp. För batterier finns särskilda krav på emballage enligt ADR, varför när du via email meddelar “ångrar köp” kommer få en IOR (Instruktion Om Retur) om hur försändelsen ska förpackas och märkas.

Vi kommer bekräfta att returen är godkänd och att ångerfristen inte har passerats, därför är det viktigt att du erhåller IOR innan varorna skickas tillbaka. Kunden står för returkostnad och har ansvaret för varan till dess den har kommit oss tillhanda.

Återbetalning

När vi har mottagit och kontrollerat den returnerade varan återbetalar vi snarast hela köpesumman (för litium batterier görs avdrag med 35% på varan) inklusive fraktkostnad (dock ej returfrakten), dock senast inom 30 dagar enligt distans- och hemförsäljningslagen. Vid återsändning av endast delkomponenter i en leverans som inte kan anses ha påverkat fraktkostnaden återbetalas ingen fraktkostnad.

Fraktkostnad

Kunden betalar fraktkostnad och ansvarar för mottagandet av leverans. Kunden eller fraktbolaget ansvarar för varan från det att vi skickar varan. Vi ansvarar för att varan är förpackat på ett säkert sätt enligt de regler som finns om transport av farligt gods (gäller batterier). Se vidare KÖPVILLKOR – FRAKTKOSTNAD och LEVERANS.

Reklamation

Om du har mottagit en skadad eller felaktig vara, ber vi dig att omgående kontakta oss. Om vi inte kan lösa problemet får du reklamera produkten för att få en ny. Vid eventuell reklamation, kontakta oss på info@masterli.se

Garanti

Garanti lämnas i enlighet med konsumentköplagen. Generellt gäller 2 års garanti.

 

WWW.BESTLiTHIUMBATTERY.COM

managed by MasterLi AB