Installation

Installation

Vi erbjuder installation i Stockholmsområdet.

Kan jag själv installera? Ja och för att underlätta så erbjuder vi Cell Pack med följande: Förmontering (tillval) + Kopplingsschema(ingår) + Monteringsanvisning (ingår) + fri Support (ingår).

Certifikat på säker installation: Vid installationen så kan du fotografera och mejla in bilder till oss på installationen. Vi kan därefter intyga att installationen är säker och skickar därefter ett klistermärke att fästa på batteriet. Det ger en trygghet och kan naturligtvis vara värdefullt vid en försäljning av båten eller husbilen.

Klistermärke

Förmontering

Vi tillverkar monterings-kit, där alla kablar och ledningar kapas i rätt längd med kabelskor, samt att BMS konfigureras. Anslutning i båten med hjälp av monteringsanvisning och numrerade kablar/ledningar och anslutningspunkter. När vi tillverkar monterings-kit så behöver vi måttuppgifter på ”lådan” där batterierna ska monteras. Gör gärna en skiss med mått och ta en bild + bilder från batteriutrymmet i båten. När vi tillverkar kablarna så ställer vi batterier i en liknande låda så att kablarna kommer passa perfekt (förutsätter att vi får korrekta mått).

  • Vi använder 95, 70, 50 och 35 mm2 förtennad koppar-kabel
  • Vi pressar förtennade skor med håldiameter i storlek från 6 – 14 mm som standard.
  • Vi pressar med hydraulisk hexagon press (6 ton)

Vanliga frågor

  • Litiumbatterier är klassade som farligt gods vid transport, hur ska installationen göras så att det blir helt säkert och godkänt av försäkringsbolag?
  • Var och på vilket sätt ska batterierna placeras?
  • Vilket startbatteri är bäst att välja?
  • Fungerar laddning med min generator, 230-laddare, solceller, m.fl?
  • Hur ska bogpropeller med mycket hög effekt kopplas till batteriet för att fungera bäst och att inte spänningsfallet riskerar att motorskyddet inte fungerar säkert?

JA, vi har svaren men för att öka effektiviteten i vår support så sparar vi gärna på frågor/svar angående installationen till våra kunder som har beställt batterier.

 

WWW.BESTLiTHIUMBATTERY.COM

managed by MasterLi AB