FAQ

Är angivna priser inklusive moms (VAT)?

Ja, priser är inklusive svensk moms. (incl VAT = inklusive Value Added Tax, dvs inklusive moms). Men det finns ett undantag och det gäller grossist-försäljning av celler (Cell 3,3 V).

Vid ordervärde under 3 000 kronor tillkommer förpacknings- och administrationsavgift på 500 kronor.

Hur handlar jag?

 1. Kontakta oss gärna via sales@bestlithiumbattery.com eller telefon 070-8637786 om frågor och råd.
 2. Vid förfrågan via email eller telefon, så kan vi skicka offert per email och därefter enligt punkt 8.
 3. Vid beställning via web-sida: Klicka på de produkter du önskar lägga i varukorgen och därefter gå “Till kassan”.
 4. Klicka på “slutför köp” = Offertförfrågan. Notera att ingen förbindelse eller betalning sker när du klickar på “slutför köp”.
 5. Du kommer därefter få en bekräftelse via email på att offertförfrågan är skickad till oss.
 6. Vi kommer kontrollera fraktkostnad till angiven adress. (Vi offererar enbart fraktbolagets pris).
 7. Därefter skickar vi offert med beräknad leveranstid och faktura via email.
 8. Efter betalning kommer du få bekräftelse på erhållen betalning och leverans av order påbörjas.
 9. Om vi inte erhåller betalning så skickas en påminnelse efter ca 7 dagar och om vi inte erhållit betalning efter 14 dagar så tar vi bort order och meddelar via email. Du kommer inte belastas med några kostnader om order tas bort.
 10. Vid order och betald faktura så gäller villkor som går att läsa under “Frakt och Leverans”, “Köpvillkor”, samt under “Retur och Reklamation”
 11. Om köp avser litiumbatterier till båt: Vi rekommenderar att du anger uppgifter på ditt system (storlek på generator och andra laddningskällor, samt typ av större förbrukare som inverter (Watt?), bogpropeller mm). Ange gärna båtmodell, motorstorlek och tillverkningsår. Detta för att säkerställa att det blir rätt dimensionerat m.h.t. maximal ström.

Kontakta oss gärna om frågor!

Vad gör jag om jag ångrar mitt köp?

Före du har betalt din faktura så behöver du inte göra något men vi är tacksamma om du ändå meddelar via email.

Efter du har betalt belopp på fakturan så kan du inte ångra ditt köp förrän du erhållit dina varor.

När du erhållit dina varor så kan du ångra ditt köp och har då 20 dagar på dig att meddela oss via email. Notera att det gäller särskilda villkor för litiumbatterier; anpassade celler går inte att ångra och för övriga batterier och celler görs ett avdrag med 35%. Se vidare om villkor under “Reklamation och Retur” och “Köpvillkor”. Eventuella returer kommer därefter säljas (“begagnade”) med motsvarande rabatt, eftersom vi garanterar helt nya litiumbatterier till dig som kund.

Får jag bekräftelse om order, genomförd betalning och leveranstid?

Ja, du får via email löpande information enligt punkt 7 – 9 här ovan.

Kan jag stoppa eller ändra en order?

Ja, oftast går det att ändra, både lägga till och ta bort men viktigt att meddela oss så fort som möjligt.

Kan jag själv hämta varor i Stockholmsområdet?

Ja, kontakta oss om när och var.

Litiumbatterier är klassade som farligt gods vid transport, är de farliga?

Svaret är både Ja och Nej. Ett LiFePO4-batteri innehåller inga miljöfarliga substanser som mixat i cellen utgör brandfara. LiFePO4-batteri kan inte självantända eller explodera. Men det innehåller lagrad elenergi i mycket högre (4 ggr) koncentration än ett blybatteri. Ett litiumbatteri har dessutom förmågan att leverera mycket hög ström som vid kortslutning kan uppgå till flera tusen Ampere. Om det skulle uppstå kortslutning så frigörs mycket energi under väldigt kort tid och kraftig värme utvecklas. Test som vi har sett vid kortslutning av LiFePO4-cell gav kraftig rök men batteriet i sig började inte brinna, men det finns en potentiell risk för brand vid kortslutning. Den risken är samtidigt större för LiPO som är en annan typ av litium-kemi (används i telefoner, datorer, flygplan och elbilar) eftersom LiPO har ännu högre energidensitet och därtill inte samma stabilitet. Transportreglerna gör dock ingen skillnad på olika typer av litiumbatterier. Däremot om det transporteras i en trälåda på lastbil eller monterat och anslutet i en bil så är det skillnad. T.ex så klassas inte ett batteri på 85 kWh LiPO i en Tesla som farligt gods, att jämföra med 1 kWh LiFePO4 celler förpackade på en lastbil. LiFePO4 batterier som vi säljer är inte farliga och klassas inte som farligt gods i en fast installation med huvudsäkring och BMS, men de är precis som alla litiumbatterier klassade som farligt gods vid transport, vilket vi måste beakta vid frakt. Vi förpackar litiumbatterier enligt ADR reglerna som gäller med hänsyn till bl.a. storlek på cellerna.

Kan jag få leverans till en marina vid Medelhavet?

Ja, vi kan leverera till alla länder i Europa med något enstaka undantag (Albanien). Vid leverans till öar i Medelhavet så tillkommer oftast en extra kostnad.

Hur betalar jag från bankkonto utanför Sverige?

Bank wire transfer instructions:

(Required Information for Wire transfer):

Bank Name: SEB

Swift Code: ESSESESS

IBAN: SE76 5000 0000 0539 8108 2451

(Information that may be needed)

Beneficiary Name: MasterLi AB

Beneficiary Address: Wismarsvagen 11, 187 41 Taby, Sweden

Beneficiary Phone: +46 708637786

 

WWW.BESTLiTHIUMBATTERY.COM

managed by MasterLi AB